Кисломолочні продукти - це ті продукти, які виробляються сквашування молока або вершків молочнокислими бактеріями з додаванням або без додавання дріжджів або оцтовокислих бактерій. Кисломолочні продукти діляться на продукти молочнокислого і змішаного бродіння - молочнокислого і спиртового. До продуктів молочнокислого бродіння належать сметана, сир, ряжанка, простокваша, йогурт, ацидофілін. А до продуктів змішаного - кефір, кумис, шубат, ацидофільно-дріжджове молоко. У молочнокислих продуктах бактерії розщеплюють молочний цукор з утворенням молочної кислоти. У цих продуктів значно Санаторий Весна Трускавец підвищується засвоюваність, в порівнянні з молоком. В продуктах ж змішаного бродіння, утворюються і молочна кислота і спирт, і летючі кислоти, і вуглекислий газ, які теж підвищують засвоюваність продуктів. Часто кисломолочні продукти збагачуються різними пробіотичними культурами. Кисломолочні продукти мають велике значення в харчуванні людини, оскільки вони володіють дієтичними і лікувальними властивостями, а, крім того, у них приємний смак і вони легко засвоюються організмом. Кефір - кисломолочний продукт змішаного бродіння, виробляються сквашування молока кефірний грибками. Айран - кисломолочний напій. Здавна його використовували на Сході як ліки від хвороб, пов'язаних з хворобами шлунка. Готують айран з козячого або коров'ячого молока, солі, дріжджів, води і базиліка. Простокваша виробляється з молока, іноді при виготовленні цього напою використовують мед, корицю, варення, ванілін. В охолоджене кип'ячене молоко додають закваску і ставлять на 10:00 в тепле місце. Розрізняють жирну, нежирну і з підвищеним вмістом жиру до 6%. Існує звичайна простокваша, мечніковских кисляк, ацидофільна простокваша, ряжанка (кисле українська), варенец, південна простокваша, солона кисляк. Ряжанка - це вид кисляку з суміші молока з вершками. Вершки і молоко томят при високій температурі, не доводячи при цьому санаторий Кришталевий палац(Хрустальный дворец) до кипіння, коли вона приймає кремовий колір, її заквашують, поклавши трохи сметани. Варенец - це старовинний кисломолочний напій родом з Сибіру. Робили його з топленого молока, томили його в печі, а коли воно випарюють на третину, додавали закваску. Йогурт готують з молока, цукру, плодово-ягідних сиропів. Буває йогурт солодкий, плодово-ягідний, несолодкий. Кумис - кисломолочний напій, що отримується з коров'ячого і кобилячого молока. Кумис з кобилячого молока має специфічний смак. Кумис з коров'ячого молока - продукт змішаного бродіння. Кумис підвищує апетит, покращує обмін речовин, і травлення, відновлює сили. Катик - кисломолочний напій тюркських народів. Для його приготування необхідно густе молоко заквасити сметаною і поставити в тепле місце на 10:00. В Татарії його часто роблять з вишнею або буряком. Каймак створили на Балканах. Щоб приготувати цей кисломолочний напій треба довго знімати вершки з молока і укладати їх шарами в глиняний тарілку, потім кілька днів треба тримати його в теплі. У Закавказзі готують йогурти з кип'яченого овечого, козячого, буйволиного молока; в Грузії це "мацоні", у Вірменії - "мацун". Для його приготування треба в остигле кип'ячене молоко додати закваску і залишити на 8:00 в тепле місце. Виходить кислий густий напій. шубат - напій з кислого верблюжого молока. У закваску додають верблюже молоко і залишають на добу, а потім перемішують. Виходить густий солоний напій. Тарак - дуже цікавий кисломолочний напій, готують його з суміші овечого, козячого, верблюжого, коров'ячого молока, її нагрівають, остуджують і додають закваску, через кілька годин напій готовий. Ацидофілін - кисломолочний напій, який виходить в результаті сквашування молока ацидофільними мікроорганізмами. Сир - білковий кисломолочний продукт. Він містить багато фосфору і кальцію, який необхідний для формування кісткової тканини і зубів. Сметану виготовляють шляхом сквашування нормалізованих вершків. Вона відрізняється від інших кисломолочних продуктів високим вмістом жиру. Цілющі якості кисломолочних продуктів були відомі ще в давнину. У народній медицині такі продукти використовувалися для лікування різних недуг, починаючи від випадіння волосся, і закінчуючи, ангіною. Кисломолочні продукти нормалізують обмін речовин, зміцнюють імунітет, формують здорову слизову оболонку кишечника, сприяють виведенню токсичних речовин, сприяють поліпшенню травлення, крім того, санаторий Шахтер кисломолочні продукти допомагають позбавитися від зайвих кілограмів. Молочна кислота, присутня в цих продуктах, покращує обмін речовин, посилює перистальтику кишечника, а, головне, в порівнянні з лактозою, переноситься будь-яким організмом. Що стосується молочного білка, то він в процесі сквашування молока розпадається на прості сполуки - амінокислоти, а вони засвоюються дуже легко. Наприклад, йогурт, ряжанка, простокваша перетравлюються за годину. Дуже важливо і те, що багато молочнокислі бактерії виробляють такі вітаміни, як В1, В2, С, і антибіотики, що пригнічують розвиток хвороботворних мікробів. Ну, і найвідоміша особливість кисломолочних продуктів - це їх здатність покращувати флору кишечника. В організмі людини існують різні види бактерій: ті, які допомагають перетравлювати їжу і ті, які виділяють токсини. Співвідношення корисних і шкідливих бактерій може змінюватися, необхідно, щоб в кишечнику був баланс, інакше виникне дисбактеріоз . Кефір рекомендується пити при колітах, хворобах печінки, легенів і нирок, гастритах, інфаркті міокарда, гіпертонії, недокрів'ї, бронхіті. Японські вчені встановили, що кефір може стримувати поширення ракових клітин, його треба вживати людям, які страждають хронічними інфекціями. Ацидофілін корисний при отруєннях, при лікуванні шлунково-кишкових захворювань. Однак зловживати цими корисними продуктами теж не варто, інакше це може призвести до зашлакованості організму через підвищену утилізації білків, а також до порушення кальцієвого обміну. У кисломолочних продуктах міститься дуже багато жирів, які викликають ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Для молодих людей нормою споживання молочного жиру є п'ятдесят грамів в день, а для літніх людей - тридцять грамів. Тому слід вибирати кефір або йогурт з маленьким відсотком жирності. Таким чином, кисломолочні продукти сприяють позбавленню від багатьох хвороб, і, звичайно, допомагають залишатися струнким . Всі кисломолочні продукти з низьким відсотком жирності можна використовувати при дотриманні дієт або під час розвантажувальних днів. Однак, як би вони не були корисні, тривале їх вживання навіть в благих цілях, може набриднути. Щоб урізноманітнити меню можна спробуйте наступні рецепти. Кефирно-фруктовий коктейль Для цього треба змішати склянку кефіру, дві ложки ягід або фруктів, три ложки фруктового сиропу, потім все збити в блендері. Такий напій містить 60 калорій. Кефирно-шоколадний коктейль Необхідно змішати один стакан кефіру, дві чайні ложки какао, ванілін, одна ложка меду. Змішати і збити. Цей коктейль містить багато калорій, для дієтичного харчування не підходить, але смачний. Пікантний коктейль . Знадобиться 100мл кисляку, 50мл соку кореня селери, 50мл томатного соку, чорний і червоний перець, сіль і цукор, часник. Все треба змішати і збити. У такому напої міститься всього лише 40 ккал. Напій з кислого молока і буряків Необхідно 200г відвареної буряка змішати з однією склянкою кислого молока, додати одну ложку нарізаної зелені петрушки, чорний перець, сіль і цукор. У цьому напої - 45 калорій. Коктейль з йогурту Буде потрібно 100мл йогурту, 50мл томатного соку, 100 мл газованої води, 50мл томатного соку, одна чайна ложка подрібненої зелені петрушки, кропу, сіль. Всі компоненти треба змішати. У цьому коктейлі - 35 калорій. Фахівці з Америки з'ясували, що кальцій не тільки допомагає схуднути, але і зберігати досягнутий результат протягом тривалого часу. У ході дослідження вчені встановили, що втрата зайвих кілограмів має прямий зв'язок з надходженням в організм кальцію в складі молока і молочнокислих продуктів. Жінкам, які споживали багато молочних дієтичних продуктів, було легше позбавлятися від зайвих кілограмів. Тому, якщо Ви зібралися Санаторий Весна Трускавец худнути, виключивши кисломолочні та молочні продукти, то робите це даремно. Адже молочнокислі продукти не тільки допомагають схуднути і не набирати знову зайву вагу, але і зміцнюють імунітет, покращують обмін і мікрофлору кишечника. Просто виключите вживання молочнокислих продуктів з високим відсотком жирності і худніть на здоров'я.
вторник, 17 ноября 2015 г.
Молочнокислі продукти. Рецепти
Кисломолочні продукти - це ті продукти, які виробляються сквашування молока або вершків молочнокислими бактеріями з додаванням або без додавання дріжджів або оцтовокислих бактерій. Кисломолочні продукти діляться на продукти молочнокислого і змішаного бродіння - молочнокислого і спиртового. До продуктів молочнокислого бродіння належать сметана, сир, ряжанка, простокваша, йогурт, ацидофілін. А до продуктів змішаного - кефір, кумис, шубат, ацидофільно-дріжджове молоко. У молочнокислих продуктах бактерії розщеплюють молочний цукор з утворенням молочної кислоти. У цих продуктів значно Санаторий Весна Трускавец підвищується засвоюваність, в порівнянні з молоком. В продуктах ж змішаного бродіння, утворюються і молочна кислота і спирт, і летючі кислоти, і вуглекислий газ, які теж підвищують засвоюваність продуктів. Часто кисломолочні продукти збагачуються різними пробіотичними культурами. Кисломолочні продукти мають велике значення в харчуванні людини, оскільки вони володіють дієтичними і лікувальними властивостями, а, крім того, у них приємний смак і вони легко засвоюються організмом. Кефір - кисломолочний продукт змішаного бродіння, виробляються сквашування молока кефірний грибками. Айран - кисломолочний напій. Здавна його використовували на Сході як ліки від хвороб, пов'язаних з хворобами шлунка. Готують айран з козячого або коров'ячого молока, солі, дріжджів, води і базиліка. Простокваша виробляється з молока, іноді при виготовленні цього напою використовують мед, корицю, варення, ванілін. В охолоджене кип'ячене молоко додають закваску і ставлять на 10:00 в тепле місце. Розрізняють жирну, нежирну і з підвищеним вмістом жиру до 6%. Існує звичайна простокваша, мечніковских кисляк, ацидофільна простокваша, ряжанка (кисле українська), варенец, південна простокваша, солона кисляк. Ряжанка - це вид кисляку з суміші молока з вершками. Вершки і молоко томят при високій температурі, не доводячи при цьому санаторий Кришталевий палац(Хрустальный дворец) до кипіння, коли вона приймає кремовий колір, її заквашують, поклавши трохи сметани. Варенец - це старовинний кисломолочний напій родом з Сибіру. Робили його з топленого молока, томили його в печі, а коли воно випарюють на третину, додавали закваску. Йогурт готують з молока, цукру, плодово-ягідних сиропів. Буває йогурт солодкий, плодово-ягідний, несолодкий. Кумис - кисломолочний напій, що отримується з коров'ячого і кобилячого молока. Кумис з кобилячого молока має специфічний смак. Кумис з коров'ячого молока - продукт змішаного бродіння. Кумис підвищує апетит, покращує обмін речовин, і травлення, відновлює сили. Катик - кисломолочний напій тюркських народів. Для його приготування необхідно густе молоко заквасити сметаною і поставити в тепле місце на 10:00. В Татарії його часто роблять з вишнею або буряком. Каймак створили на Балканах. Щоб приготувати цей кисломолочний напій треба довго знімати вершки з молока і укладати їх шарами в глиняний тарілку, потім кілька днів треба тримати його в теплі. У Закавказзі готують йогурти з кип'яченого овечого, козячого, буйволиного молока; в Грузії це "мацоні", у Вірменії - "мацун". Для його приготування треба в остигле кип'ячене молоко додати закваску і залишити на 8:00 в тепле місце. Виходить кислий густий напій. шубат - напій з кислого верблюжого молока. У закваску додають верблюже молоко і залишають на добу, а потім перемішують. Виходить густий солоний напій. Тарак - дуже цікавий кисломолочний напій, готують його з суміші овечого, козячого, верблюжого, коров'ячого молока, її нагрівають, остуджують і додають закваску, через кілька годин напій готовий. Ацидофілін - кисломолочний напій, який виходить в результаті сквашування молока ацидофільними мікроорганізмами. Сир - білковий кисломолочний продукт. Він містить багато фосфору і кальцію, який необхідний для формування кісткової тканини і зубів. Сметану виготовляють шляхом сквашування нормалізованих вершків. Вона відрізняється від інших кисломолочних продуктів високим вмістом жиру. Цілющі якості кисломолочних продуктів були відомі ще в давнину. У народній медицині такі продукти використовувалися для лікування різних недуг, починаючи від випадіння волосся, і закінчуючи, ангіною. Кисломолочні продукти нормалізують обмін речовин, зміцнюють імунітет, формують здорову слизову оболонку кишечника, сприяють виведенню токсичних речовин, сприяють поліпшенню травлення, крім того, санаторий Шахтер кисломолочні продукти допомагають позбавитися від зайвих кілограмів. Молочна кислота, присутня в цих продуктах, покращує обмін речовин, посилює перистальтику кишечника, а, головне, в порівнянні з лактозою, переноситься будь-яким організмом. Що стосується молочного білка, то він в процесі сквашування молока розпадається на прості сполуки - амінокислоти, а вони засвоюються дуже легко. Наприклад, йогурт, ряжанка, простокваша перетравлюються за годину. Дуже важливо і те, що багато молочнокислі бактерії виробляють такі вітаміни, як В1, В2, С, і антибіотики, що пригнічують розвиток хвороботворних мікробів. Ну, і найвідоміша особливість кисломолочних продуктів - це їх здатність покращувати флору кишечника. В організмі людини існують різні види бактерій: ті, які допомагають перетравлювати їжу і ті, які виділяють токсини. Співвідношення корисних і шкідливих бактерій може змінюватися, необхідно, щоб в кишечнику був баланс, інакше виникне дисбактеріоз . Кефір рекомендується пити при колітах, хворобах печінки, легенів і нирок, гастритах, інфаркті міокарда, гіпертонії, недокрів'ї, бронхіті. Японські вчені встановили, що кефір може стримувати поширення ракових клітин, його треба вживати людям, які страждають хронічними інфекціями. Ацидофілін корисний при отруєннях, при лікуванні шлунково-кишкових захворювань. Однак зловживати цими корисними продуктами теж не варто, інакше це може призвести до зашлакованості організму через підвищену утилізації білків, а також до порушення кальцієвого обміну. У кисломолочних продуктах міститься дуже багато жирів, які викликають ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Для молодих людей нормою споживання молочного жиру є п'ятдесят грамів в день, а для літніх людей - тридцять грамів. Тому слід вибирати кефір або йогурт з маленьким відсотком жирності. Таким чином, кисломолочні продукти сприяють позбавленню від багатьох хвороб, і, звичайно, допомагають залишатися струнким . Всі кисломолочні продукти з низьким відсотком жирності можна використовувати при дотриманні дієт або під час розвантажувальних днів. Однак, як би вони не були корисні, тривале їх вживання навіть в благих цілях, може набриднути. Щоб урізноманітнити меню можна спробуйте наступні рецепти. Кефирно-фруктовий коктейль Для цього треба змішати склянку кефіру, дві ложки ягід або фруктів, три ложки фруктового сиропу, потім все збити в блендері. Такий напій містить 60 калорій. Кефирно-шоколадний коктейль Необхідно змішати один стакан кефіру, дві чайні ложки какао, ванілін, одна ложка меду. Змішати і збити. Цей коктейль містить багато калорій, для дієтичного харчування не підходить, але смачний. Пікантний коктейль . Знадобиться 100мл кисляку, 50мл соку кореня селери, 50мл томатного соку, чорний і червоний перець, сіль і цукор, часник. Все треба змішати і збити. У такому напої міститься всього лише 40 ккал. Напій з кислого молока і буряків Необхідно 200г відвареної буряка змішати з однією склянкою кислого молока, додати одну ложку нарізаної зелені петрушки, чорний перець, сіль і цукор. У цьому напої - 45 калорій. Коктейль з йогурту Буде потрібно 100мл йогурту, 50мл томатного соку, 100 мл газованої води, 50мл томатного соку, одна чайна ложка подрібненої зелені петрушки, кропу, сіль. Всі компоненти треба змішати. У цьому коктейлі - 35 калорій. Фахівці з Америки з'ясували, що кальцій не тільки допомагає схуднути, але і зберігати досягнутий результат протягом тривалого часу. У ході дослідження вчені встановили, що втрата зайвих кілограмів має прямий зв'язок з надходженням в організм кальцію в складі молока і молочнокислих продуктів. Жінкам, які споживали багато молочних дієтичних продуктів, було легше позбавлятися від зайвих кілограмів. Тому, якщо Ви зібралися Санаторий Весна Трускавец худнути, виключивши кисломолочні та молочні продукти, то робите це даремно. Адже молочнокислі продукти не тільки допомагають схуднути і не набирати знову зайву вагу, але і зміцнюють імунітет, покращують обмін і мікрофлору кишечника. Просто виключите вживання молочнокислих продуктів з високим відсотком жирності і худніть на здоров'я.
Подписаться на:
Комментарии к сообщению (Atom)
Комментариев нет:
Отправить комментарий